За стандартите на Палеолитната ера неандерталците са били на върха на интелектуалното

...
За стандартите на Палеолитната ера неандерталците са били на върха на интелектуалното
Коментари Харесай

Хората не били по-умни от неандерталците

За стандартите на Палеолитната ера неандерталците са били на върха на интелектуалното развиване за интервала. Тези антични хоминиди са обитавали Европа и елементи от Азия в продължение на 300 000 години, като са произвеждали принадлежности, бижута и пещерни артефакти. Те са се грижели за болните и възрастните и даже са имали първобитни техники за зъболечение, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Но хомо сапиенс се е появил и неандерталците са изчезнали. Какво се е случило? В продължение на десетилетия учените допускаха, че с тях е имало нещо, което не е било наред, като дефектни гени или накърнимост към избрани заболявания. Или пък не са съумели да се приспособяват към съществени климатични промени. Или може би тогавашните хора са били по-умни и са успявали да управляват по-добре териториите си и да си обезпечат храна.

Но съгласно учените от Станфорд Колони и Фелдман изгубването на неандерталците е било просто разследване от динамичността на популацията и неприятен тайминг. В множеството случаи в историята тази композиция се е оказала задоволителна, с цел да докара до изгубването на нашите братовчеди. Те са създали компютърен модел, който е проиграл голям брой интеракции сред неандерталците и хората в симулираната среда. И в огромната част от сюжетите типът, който е изчезвал е бил неандерталците.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР